MATA SHARINGAN ITACHI BERGERAK WALLPAPERS

mata sharingan itachi bergerak

Pemindahan Sharingan daripada seseorang Uchiha yang masih hidup atau yang telah mati kepada Uchiha yang lain adalah satu-satunya langkah untuk mengelakkan mereka kehilangan daya penglihatan akibat penggunaan Mangekyo Sharingan yang berterusan. Keupayaan ini akan mewakili Itachi sebagai ganti apabila Itachi mahu menyerang dan menjadi perisai yang mampu menahan sebarang bentuk serangan dan menjadikannya pahlawan yang kebal. PNG Byakugan mampu melihat secara telus sesuatu obejk pejal. Apabila tenketsu ini diserang, pengguna Byakugan boleh memilih sama ada menutup atau membuka secara paksa tenketsu sasaran dan memberikan kelebihan kepada mereka mengawal pengaliran chakura pihak lawan. Kebolehan ini memberikan sumbangan yang besar kepada Raiga yang bertarung hebat sebagai salah seorang Tujuh Pemedang Kabus. Diambil daripada ” https: Tidak seperti Taijutsu Keras yang mengakibatkan kecederaan luaran kepada sasaran, teknik Taijutsu Lembut ini mengakibatkan kecederaan dalam kepada sasarannya.

Name: Dimi
Format: JPEG, PNG
License: For Personal Use Only
iPhone 5, 5S resolutions 640×1136
iPhone 6, 6S resolutions 750×1334
iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus resolutions 1080×1920
Android Mobiles HD resolutions 360×640, 540×960, 720×1280
Android Mobiles Full HD resolutions 1080×1920
Mobiles HD resolutions 480×800, 768×1280
Mobiles QHD, iPhone X resolutions 1440×2560
HD resolutions 1280×720, 1366×768, 1600×900, 1920×1080, 2560×1440, Original

Mata Byakugan yang dipindahkan boleh diaktifkan atau dinyahaktofkan dengan kuasa penggunanya dan tidak seperti Sharingan yang sentiasa dalam keadaan aktif sepanjang masa.

Itachi Uchiha HD Wallpapers | Background Images – Wallpaper Abyss

Keupayaan terakhir Sharingan adalah memberikan kesan ilusi yang unik seperti genjutsu yang mempengaruhi pergerakan atau pemikiran seseorang seperti hipnosis melalui perhubungan dengan mata mereka. Apabila keupayaan Sharingan ditingkatkan, itzchi lebih banyak tomoe, ia membolehkan penggunanya mengesan pergerakan atau tindakan sesuatu objek yang bergerak dengan kelajuan yang tinggi yang membenarkan penggunanya meramal pergerakkan musuh yang selanjutnya.

Ke semua teknik ini memerlukan penggunaan chakura yang banyak dan bukan hanya membebankan penglihatan Itachi, malah memberikan kesakitan yang banyak kepada tubuhnya. Ruang nama Rencana Perbincangan. Byakugan merupakan fokus utama terhadap kebolehan anggota klan Hyuga.

  MUZICA BISERICEASCA ORTODOXA FREE DOWNLOAD

Ia juga mampu mengesan berapa jumlah kehadiran mereka.

Matanya kemudian diambil oleh abangnya; Madara Uchiha yang ingin mengembalikan penglihatannya. Jutsu Tanda Ikatan Jinchuriki. Diambil daripada ” https: Rinnegan dikenalpasti dengan bentuk mata yang bergelombang di sekeliling anak matanya dengan warna iris dan skelera matanya yang berwarna kelabu keunguan.

Animasi Bergerak Sharingan

Contoh terbaik adalah taijutsu yang dimiliki oleh Rock Lee. Ia memilikim kebolehan penglihatan telus, mengganggu funsi asas mata kekkei genkai dan penggunaan partikel chakura yang unik. Seseorang pengguna Sharingan mesti memiliki keupayaan atau skil untuk melakukannya. Sasuke turut mengalami keadaan yang sama seperti Itachi apabila dia menggunakan Amaterasu.

Kebolehan kedua Byakugan adalah keupayaannya untuk melihat secara pandang telus sesuatu objek pejal serta memberikan tahap pemfokusan yang berperingkat. Ia boleh dianggap sebagai taijutsu terhebat yang terdapat di Konohagakure. Bagi Hinata pula, dalam Bahagian II dibuktikan bahawa dia mampu meninjau sejauh lingkungan 10 km. Teknik tersebut membolehkan Kakashi memindahkan sesuatu objek dari satu dimensi ke satu dimensi yang lain dengan memfokuskan matanya ke arah sasaran.

Keupayaan kedua Sharingan dan dianggap paling penting adalah keupayaan yang membenarkan penggunanya memiliki daya persepsi atau ramalan, membolehkan mereka mengenal pasti genjutsu dan bentuk lain pengunaan chakura walaupun tidak seperti pengguna Byakugan.

Sepanjang “Sistem Peredaran Chakura” keirakureiterdapat titik nadi dipanggil “Tenketsu”. Sevagai contoh, Itachi Uchiha sangat mahir dengan kebolehan ini dan dapat membiarkan Sharingan miliknya sentiasa dalam keadaan aktif dan hanya menyahaktifkannya selepas mengenakan Tsukuyomi ke atas Sasuke dan ketika melarikan diri dari JIraiya menggunakan Amaterasu.

Doujutsu (Naruto) – Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas

Taijutsu Lembut berkeupayaan untuk menyerang tanpa menggunakan tenaga yang banyak namun memberikan tahap kerosakan yang maksimum kepada sasaran berbanding sesetengah Ninjutsu yang bertahap tinggi. Apabila diaktifkan, mata Ranmaru akan bercahaya dengan warna kemerah-merahan untuk seketika.

  X230 EXPLODED WALLPAPER

Penglihatan Ranmaru memiliki persepsi dan keupayaan menganalisis yang tidak seperti Sharingan, bernakna Ranmaru boleh menganalisis sebarang maklumat yang dilihat dan meramal tindakan musuh selanjutnya. Menurut rakan Nagato iaitu Konanpengguna Rinnegan merupakan “Haluan Kesakitan Ketujuh” yang berada di antara “ambang kematian dan kehidupan” yang membolehkannya menggunakan teknik Haluan Luar: Peningkatan keupayaan yang lain bagi Sharingan dengan tiga tomoe adalah ke dalam bentuk “Mangekyo Sharingan”, yang mana ianya hanya dapat dikuasai melalui tekanan perasaan akibat kehilangan orang yang paling rapat dengan penggunanya.

Jutsu yang kedua dinamakan Amaterasusejenis jutsu yang mampu menghasilkan sejenis bara api berwarna hitam yang mampu membakar semua objek dengan memfokuskan penglihatan kepada sesuatu objek yang ingin diserang termasuklah api biasa itu sendiri sehingga menjadi debu.

Apabila dapat diaktifkan untuk pertama kali, ianya dapat digunakan aktifkan sesuka hati di masa yang lain. Oleh yang demikian, kebanyakkan masa, Kakashi akan menutup mata Sharingan tersebut dengan kain dirah dahi yang dipakainya untuk menjimatkan chakura. Proses ini tidak hanya mengembalikan daya penglihatan penggunanya, malah akan membolehkan penggunanya memiliki kebolehan yang lebih hebat.

Jutsu yang pertama dinamakan Tsukuyomisejenis genjutsu yang sangat berkuasa yang mampu menyeksa lawannya dalam tempoh yang kelihatan seperti beberapa hari dalam hanya beberapa ketika.

Mata sasaran yang dikuasai akan bertukar menjadi warna kemerah-merahan. Kakahsi juga memerlukan masa yang agak lama apabila menggunakan Sharingan melampaui beban dan kemampuannya. Kebolehan Byakugan ini menjadi ia suatu objek yang menjadi rebutan oleh banyak perkampungan ninja.

Start the discussion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *